Folkets Valg
#18: Hvad er du villig til at give afkald på?

Man kan sgu ikke altid få det som man gerne vil ha’ det. Det er en rimelig banal erkendelse i et personligt perspektiv. Men det er som om, at det er blevet lidt mindre banalt, når vi taler om politik. Det er som om, at vi er begyndt at forvente, politik ikke må gøre ondt – ikke engang en gang i mellem.

Økonomisk skal det helst kunne lade sig gøre at stille alle tilfreds. Og så må det koste lidt ekstra. Vi ser helst, at der er råd til det hele. Værdimæssigt kan det til tider være betydeligt sværere at stille alle tilfreds.

Nogen gange er vi i mindretal og må æde den lort, som de andre serverer. Andre gange er vi i flertal og kan mele en kage til os selv, som mindretallet til gengæld synes smager helt forfærdeligt.

Men som oftest prøver vi at finde en løsning og indgå et kompromis, som vi alle kan acceptere, og som ingen synes smager helt så forfærdeligt. Det tvinger os dog ofte til at prioritere, og vælge ting fra for at give plads til de andres behov, ligesom de må give plads til vores. På den måde gør kompromis’er lidt ondt på os alle. Vi må alle give afkald på noget for at komme frem til en løsning vi alle kan leve med.

Hvad vil du ikke gå på kompromis med? Personligt og politisk?
Hvad er du villig til at give afkald på?

Om FOLKETS VALG

Folkets Valg består af 20 spørgsmål til valgkampen. Ting, vi synes er vigtige at tænke over og snakke sammen om. Ting, der vedrører os alle sammen, vores livsvalg og hverdage. Alle de små daglige valg, der tilsammen er med til at skabe fremtidens samfund. Hver dag stiller vi et nyt spørgsmål – og håber, de vil vække stof til eftertanke og sætte gang i nye samtaler derude, hvor livet leves og hver stemme tæller. Læs mere her og her.

Følg gratis med på:
Borgerlyst.dk
facebook.com/borgerlyst
twitter.com/borgerlyst
vores email-nyhedsbrev

Abonnér på SMS-spørgsmål:
Send en SMS med teksten BORGERLYST til 1220. Så får du et spørgsmål direkte på SMS’en hver dag klokken 11. Det koster en 10’er i alt for en daglig tankevækker under hele valgkampen. Du betaler almindelig SMS-takst for din tilmeldings-SMS, herefter er alle SMS’er inkluderet. Der er 14 dages fortrydelsesret, og du kan altid framelde dig igen ved at skrive BORGERLYST AFMELD til 1220. Du starter med dagens spørgsmål den dag, du tilmelder dig – resten kan du altid finde i arkiverne på borgerlyst.dk.

Om Borgerlyst:
Borgerlyst er et samfundslaboratorium, der gør det nemmere, sjovere og mere spontant at bruge sin handlekraft. Borgerlyst er startet af Andreas Lloyd og Nadja Pass. Vi er selv helt almindelige borgere, der undrer os over, hvor folkets stemmer, virketrang og handlekraft er forsvundet hen – og som nu prøver at vække det hele til live igen.
Vi arbejder fuldstændig uafhængig af politiske, religiøse og økonomiske interesser – og får det hele til at ske ved at holde faglige sammenskudsgilder med andre borgerlystne mennesker. Læs meget mere på borgerlyst.dk.

Kontakt:
Borgerlyst. Ahornsgade 5. 2200 Kbh N.
borgerlyst.dkinfo@borgerlyst.dk
Nadja Pass: 29 49 96 96 – nadja@borgerlyst.dk
Andreas Lloyd: 30 25 30 49 – andreas@borgerlyst.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>